Desert cornulete fragede

de MotanLaOale in Dulciuri, 12 Aug 2018 | 15668 vizualizari

 

Cele mai bune cornulete.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 250 g untura
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 500 g rahat
  • zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat.

Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta.

Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.  

Se lasa la odihnit la rece 1 ora invelita in folie alimentara.

Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.

Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.

Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm.

Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava.

Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si stafide